Stiftet 1911

Carnegies Belønningsfond for Heltemod

Menu

Jørn Malchow - 42 år

Belønnet med 10.000 kr. for udvist heltemod

Lørdag den 5. oktober 2002 kørte en kvinde i havnen i Løgstør.

Jens Vilhelm Olsen og Jimmy Madsen var på havnen, da de blev opmærksom på bilen. Jens Vilhelm Olsen sprang i vandet tæt ved kvinden, medens Jimmy Madsen løb hen til en redningspost og hentede en redningskrans og en livline, herefter sprang også han i vandet.

Kvinden reagerede ikke, da de råbte, at hun skulle tage sikkerhedsselen af og rulle vinduet længere ned. Jens Vilhelm Olsen dykkede på et tidspunkt ned under vandet og fastgjorde livlinen til bilens end hjulophæng. Formålet med dette var evt. at trække bilen op. Jens Vilhelm Olsen forsøgte herefter forgæves, at få døren op.

Jimmy Madsen havde fat i livlinen og blev på et tidspunkt trukket ned under vandoverfladen. Jimmy Madsen var nu af den opfattelse, at kvinden var druknet, og da han efterhånden havde svært ved at få sin krop til at reagere, begyndte han at svømme ind.

Kvinden kom nu op til havoverfladen og Jens Vilhelm Olsen svømmede hen til kvinden med redningskransen. Da afstanden til et større skib, der var kommet til, var kortere end ind til land, svømmede Jens Vilhelm Olsen mod skibet. Han kunne imidlertid ikke få kvinden op af rebstigen, hvorfor Jørn Malchow (der var be-sætningsmedlem på det store skib) sprang i vandet for at hjælpe. Men de måtte opgive at få kvinden ombord på dette skib, hvorfor de søgte at holde kvinden oven vande.

Kort tid efter kom en lystsejler til stedet og kvinden blev bragt om bord på dette.