Stiftet 1911

Carnegies Belønningsfond for Heltemod

Menu

Dan Bech - 43 år

Belønnet med 15.000 kr. for udvist heltemod

Torsdag den 8. april 2004 kl. ca. 14.20 opstod der ild i et TV-apparat i en lejlighed i en treetagers beboelsesejendom. Ilden bredte sig hurtigt til lejlighedens øvrige indbo med efterfølgende overtænding af hele lejligheden. Brandens hurtige udvikling bevirkede, at beboerne i opgangen og ejendommen måtte evakueres i hast.

Dan Bech opdagede branden, imens han befandt sig i en ejendom over for brandstedet. Dan Bech løb ind i den nu stærkt røgfyldte opgang, hvor han påbegyndte alarmering af beboerne i opgangen. Ved hans henvendelse på 2. sal th., lejligheden modsat brandstedet, fik han alarmeret 2 unge piger og fik dem ud af ejendommen. Opgangen var nu så røgfyldt, at det var forbundet med fare at opholde sig der. Den ene af de to piger oplyste, at de havde glemt hendes handicappede 2-årige lillesøster, der stadig befandt sig i sin seng i lejligheden.

Dan Bech løb ind i den stærkt røgfyldte opgang og op til lejligheden, hvortil han sparkede døren op. Han gennemsøgte lejligheden og fandt den lille pige. Han løftede hende op, indhyllede hende i en dyne og løb tilbage til opgangen og ud i det fri.