Stiftet 1911

Carnegies Belønningsfond for Heltemod

Menu

Henrik Sommer - 41 år

Belønnet med 10.000 kr. for udvist heltemod

Søndag den 18. januar 2004 mødtes syv issejlere på Arresø. Tre af sejlerne, bl.a. Henrik Sommer, sejlede hurtigt ud for at undersøge isen nærmere. De sejlede med 30 m afstand en smule forskudt, da den ene gjorde tegn med hånden om, at der var noget galt. De var kommet ud på et stort område med tynd is, og pludselig knækkede isen, og den ene sejler braser igennem.

Henrik Sommer og den tredje sejler begav sig straks ind mod land, men Henrik Sommer stoppede halvvejs inde mod land, mens den tredje sejler sejlede ind for at hente en redningslinie.

Henrik Sommer besluttede at afvente redningslinien, og rykkede nærmere den tilskadekomne, for at tale med denne. Han opdagede dog efter en 4-5 min, at denne fik det dårligere og dårligere, hvorfor Henrik Sommer på alle fire begyndte at nærme sig den tilskadekomne, og var til sidst så tæt på, at han kunne nå denne med en kastelinie på 20 m. Da linen var kommet ud til den tilskadekomne, begyndte Henrik Sommer at trække ham ind mod sikker is. Han fik herefter den tilskadekomne op i sin båd. Efter 50 m knækkede isen igen, og begge går nu gennem isen. De øvrige sejlere fik nu de to trukket på land.