Stiftet 1911

Carnegies Belønningsfond for Heltemod

Menu

Christen Ernst Christensen - 28 år

Belønnet med 10.000 kr. for udvist heltemod

Tirsdag den 6. oktober 2004 kl. ca. 11 faldt en landmand ned i en ajlebeholder lavet af betonelementer og med betonlåg. Beholderen har en diameter på 10 m, er 4 m høj, hvor ca. 2,5 m er over jorden, og resten gravet ned. Ude i den ene side er der et mindre hul på omkring 1,2 m i diameter til sugeslange m.v. I midten af beholderen er der en betonsøjle på ca. 1 m i diameter. Der er ikke nogen form for trin, bøjler eller lignende inde i beholderen. Beholderen var godt halvfuld på ulykkestidspunktet.

Landmanden svømmede over til søjlen midt i beholderen og klamrede sig til denne.

Landmandens ægtefælle og en vognmand fandt ham ca. kl. 13.00. De forsøgte først at få en stige derned, men det lykkedes ikke. De ringede nu til en nabo, der kom kørende, samtidig kom Christen Ernst Christensen kørende med en rendegraver.

Christen Ernst Christensen fik den bagerste skovl ned i hullet i lågen.

En anden nabo, kom og hentede en lang stie, som de bandt fast til rendegraveren, hvorefter Christen Ernst Christensen kravlede ned i beholderen. Han lavede en løkke på et medbragt tov, og smed det over til landmanden, der bandt tovet rundt om armen oppe ved albuen, og Christen Ernst Christensen fik ham hevet over til stien, netop som landmanden besvimede. Christen Ernst Christensen fik herefter løftet landmanden op til de andre.