Stiftet 1911

Carnegies Belønningsfond for Heltemod

Menu

Kim Bent Mikael Kristiansen - 34 år

Belønnet med 10.000 kr. for udvist heltemod

Fredag den 16. december 2005 kl. 06.30 var Kim Kristiansen ved at gøre sig klar til at tage på arbejde, da hans genbo ringede. Genboen, der er handicappet og sidder i kørestol oplyste, at han ikke kunne se noget, idet der var røg i huset. Kim Kristiansen opfordrede genboen til at komme ud af huset, men denne oplyste, at han ikke havde kræfter og overskud hertil.

Kim Kristiansen løb herefter over til genboen, og kunne gennem vinduerne se, at stuen var helt tillukket af sort røg. Han løb herefter hjem og hentede sin lommelygte og løb tilbage til genboen.

Kim Kristiansen sparkede herefter en rude i døren ned, og kunne derpå række sin arm ind og låse døren op.

Da han kom ind i gangen kunne han mærke, at der var kraftig røg overalt, og selvom han havde en meget kraftig lygte, kunne lyskeglen kun trænge ganske lidt ind i røgmuren.

Han løb straks op ad trappen, idet han vidste, at genboen havde sit soveværelse der, og han fandt her genboen bevidstløs.

Han åbnede begge vinduer i soveværelser, hvorved en del af røgen forsvandt. Han bar nu genboen hen til vinduet, så de begge kunne få lidt frisk luft.

Han så et nabopar, hvor han fik kvinden til at ringe 112 og manden til at komme op og hjælpe med at få genboen ud af huset.