Stiftet 1911

Carnegies Belønningsfond for Heltemod

Menu

Madeleine Bagger - 33 år

Belønnet med 10.000 kr. for udvist heltemod

Onsdag den 3. august 2005 kl. ca. 17.00 var Madeleine Bagger på orkestertur i Nordjylland. Sammen med en anden leder og 9 børn havde hun været ude at bade ved stranden i Lønstrup.

På turen havde de to elever på 12 år med. Madeleine Bagger fulgte de to piger op på stranden efter endt badetur, og da Madeleine Bagger vendte sig om, så hun pludselig, et én af pigerne blev taget af strømmen ved en høfte, og blev ført længere ud på havet, hvorfor Madeleine Bagger løb så hurtigt, hun kunne ud efter pigen.

I mellemtiden forsøgte to andre piger, en dreng samt den anden leder at hjælpe. Dette resulterede i, at drengen sad fast i et hul ved molen, de to piger blev taget af strømmen og begyndte at blive ført længere ud på havet, og den anden leder blev fanget i et ”hestehul”, som han ikke kunne komme op af.

Madeleine Bagger hentede den første pige så hurtigt hun kunne. På vejen tilbage mødte hun drengen, som sad fast i et hul. Madeleine Bagger bad drengen bevarer roen, mens hun gik ind på stranden med pigen. Madeleine Bagger returnerede herefter og hentede drengen. Hun løb og svømmede herefter ud til den anden leder og hjalp ham fri, og endelig svømmede hun ud efter de sidste to piger, som hun tog i hver sin hånd og fik bjærget ind på land.