Stiftet 1911

Carnegies Belønningsfond for Heltemod

Menu

Søren Bjeverskov - politiassistent, 42 år

Belønnet med 10.000 kr. for udvist heltemod

Torsdag den 30. juni 2006 kl. 04.24 var der ildløs i en lejlighed beliggende på 4. sal i en udlejningsbolig i det sydvestlige København. Politiassistent Søren Bjeverskov blev opmærksom på, at der var en ung kvinde til stede i lejligheden umiddelbart ved siden af brandstedet. Han gjorde en brandmand opmærksom herpå.

Den unge kvinde var panikslagen, og politiassistent Søren Bjeverskov løb ind i opgangen, hvor der var kraftig røg og varme p.g.a. branden. I opgangen løb han op til 2. sal, hvor han råbte til en brandmand, at der var en kvinde i lejligheden ved siden af brandstedet, og at branden var meget tæt på at trænge ind i lejligheden. Da brandmanden var iklædt røgdykkerudstyr, kunne han ikke høre, hvad der blev råbt og fortsatte sit arbejde.

Politiassistent Søren Bjeverskov forsøgte nu selv at trænge op i opgangen men måtte afstå grundet kraftig røg og varmeudvikling.

Han foretog herefter evakuering af lejlighederne, 2. th., 2. tv., 1. th., 1. tv., st. th. og st. tv. Der var ingen reaktion på banken på dørene, hvorfor disse blev åbnet med den fornødne magt, og lejlighederne gennemsøgt.

Da han kom tilbage til gaden, blev han orienteret om, at kvinden fortsat var i lejligheden, hvorfor han fik foranlediget, at oplysningen blev givet videre til brandinspektøren, der rekvirerede en stigevogn, der undsatte kvinden.

Politiassistent Mads Randa Philipson deltog ligeledes i evakueringen af flere opgange. Han løb således ind i opgagen til en naboejendom, hvor der var behov for evakuering. Således løb han helt op på ejendommens loft, hvor der var kraftig røg- og varmeudvikling, hvor han traf en kvinde, der var i færd med at tømme sit loftrum for effekter. Han fulgte kvinden ned til hendes lejlighed, hvor hun låste døren og herefter fortsatte ud.

Herefter foretog han evakuering og afsøgning af resten af opgangens lejligheder.