Stiftet 1911

Carnegies Belønningsfond for Heltemod

Menu

Ingo Dueholm Jensen
politiassistent, 32 år

Belønnet med 15.000 kr. for udvist heltemod

Den 31. december 2007 kl. 3.10 indgik der melding om, at der var ild i en lejlighed beliggende på 5 sal. Den første patrulje, der ankom til stedet bestod af Ingo Dueholm Jensen og Morten Dam Bentzen.

Ingo Dueholm Jensen og Morten Dam Bentzen skaffede sig adgang til opgangen og løb op på 5. sal. De mærkede på døren til venstre og kunne mærke, at denne var meget varm, og inde fra lejligheden kunne de høre en person råbe om hjælp. De besluttede derfor at sparke døren ind.

Da de fik lagt døren ned, stod der ud fra lejligheden en kraftig røgsky og en ekstrem varme, hvilket gjorde det umuligt at gå ind i lejligheden (sigtbarhed ca. 1 m). Patruljen besluttede at kravle ind i lejligheden, og undervejs forsøgte de at guide personen ud til opgangen. Det var dog ikke muligt at få fat i personen trods flere forsøg, hvorfor den pågældende omkom.

I det samme blev døren ind til nabolejligheden åbnet, og inde i denne lejlighed befandt der sig en kvinde og to børn. Kvinden var fuldstændig panikslagen og lejligheden var meget røgfuldt. Med magt fik de skubbet kvinden og det ene barn ned af trappen, hvorimod det mindste barn gik i retning af det mest røgfyldte lokale. Det lykkedes for Morten Dam Bentzen at løbe ind og få det mindste barn med ud. Umiddelbart efter indtraf en eksplosion i denne lejlighed.