Stiftet 1911

Carnegies Belønningsfond for Heltemod

Menu

Morten Sørensen

Belønnet med medalje og 15.000 kr. for udvist heltemod

Den 27. juli kl. 09.40 blev Morten Sørensen af en person på gaden foran ejendommen, hvor han bor, gjort opmærksom på, at der var brand i en lejlighed på 2. sal. Han gik selv ud på gaden og fik en kvinde til at ringe 112. Der kunne tydeligt ses røgudvikling og flammer fra lejlighedens sydvendte vindue. Morten Sørensen vidste, at der boede en ældre mand i lejligheden, og han havde set, at den pågældende var blevet hentet flere gange med ambulance inden for den sidste måned. Han løb derfor op til lejligheden for at se, om der var nogen tilstede.

Der blev ikke svaret fra lejligheden, og døren var låst, så Morten Sørensen sparkede døren ind for at sikre sig, at beboeren ikke var der. Der var en masse røg i lejligheden, som kom fra køkkenet, hvorfor han lukkede køkkendøren. Herefter hørte han nogen hoste og så en mand, der lå i gangen mellem køkkenet og stuen. Manden, der lå på gulvet, var ved bevidsthed og ønskede ikke at forlade stedet. Morten Sørensen trak ham derfor ud af lejligheden og satte ham på reposen, hvorefter han lukkede døren ind til lejligheden.

Da Morten Sørensen ikke selv kunne få lejlighedens beboer ned af trappen, løb han ned og hentede sin underbo, og sammen fik de båret manden ned af trappen og ud på græsplænen foran bygningen.