Stiftet 1911

Carnegies Belønningsfond for Heltemod

Menu

Frits Slavensky

Belønnet med medalje og 20.000 kr. for udvist heltemod

Tirsdag den 5. august 2014 skulle Frits Slavensky med to andre smede udskifte to sonarenheder på trawleren ”Lonni Hedvig” i Thyborøn. På grund af brandfare ved det skum, som sonarrummet var isoleret med, var de tre tilstede i forbindelse med opgaven.

En af mændene var i sonarrummet to dæk nede, mens Frits Slavensky og en kollega befandt sig på dækket over. For at kunne løsne de bolte, der holdt sonarenhederne sammen, måtte man benytte sig af ”ilt og gas”.

Pludselig skete der en eksplosion, og lastrummet stod i flammer. Isolationsmaterialet i skibet udviklede kraftig og giftig røg. På grund af den kraftige røgudvikling, var det ikke muligt for Frits Slavensky at se den kollega, der havde arbejdet i sonarrummet, men det lykkedes alligevel Frits Slavensky at finde ham og trække ham op af rummet. Herfra kravlede alle tre op af en stige og ud af skibet.

Frits Slavensky fik tilkaldt hjælp og ringet 112. Frits Slavensky begyndte at slukke ilden med en højtryksrenser, indtil brandvæsenet ankom og overtog brandslukningen.