Stiftet 1911

Carnegies Belønningsfond for Heltemod

Menu

Emil Witthøft Jørgensen

Belønnet med 10.000 kr. af Komitéen til forebyggelse af ulykker og belønning af redningshandlinger

Tidligt om morgenen den 22. februar 2018 befandt Emil Witthøft Jørgensen sig sammen med sin far, Jesper Witthøft Jørgensen, på en båd i Svendborg havn.

Da Jesper Witthøft Jørgensen hørte lyde fra vandet, rejste han sig for at se, hvad det var, og så, at der lå en mand i vandet med ansigtet nedad. Jesper Witthøft Jørgensen hoppede straks i vandet og fik fat i manden, men kunne ikke få ham bjærget alene. Imens kom Jesper Witthøft Jørgensens søn, Emil Witthøft Jørgensen, op på båden, idet han var vågnet ved, at hans far var hoppet i vandet. Jesper Witthøft Jørgensen bad Emil løbe i land for at tilkalde hjælp, men båden havde en løs fortøjning og befandt sig så langt fra land, at han ikke kunne klare det i ét spring. Emil løsnede derfor bådens fortøjning, så Jesper Witthøft Jørgensen kunne lægge rebet under armene på den nødsstedte, mens han selv svømmede i land for at hente hjælp i båden ved siden af. Jesper Witthøft Jørgensen fik vækket Kim Løvendahl Lyngenbo og Linda Simone Jensen der befinder sig i båden. Mens Linda Simone Jensen tilkaldte hjælp via 112, fulgte Kim Løvendahl Lyngenbo med Jesper Witthøft Jørgensen tilbage til den nødsstedte.

Jesper Witthøft Jørgensen hoppede herefter i vandet igen for at binde et reb om den nødstedte, som herefter blev reddet i land med hjælp fra Kim Løvendahl Lyngenbo.

Den nødsstedte, en 18-årig mand, slap fra ulykken uden varige mén.

Bestyrelsen for Carnegies Belønningsfond for Heltemod har lagt vægt på, at Emil Witthøft Jørgensen har handlet snarrådigt ved denne redningsaktion.