Stiftet 1911

Carnegies Belønningsfond for Heltemod

Menu

Bjarke Herman Christiansen

Belønnet med 10.000 kr.

Mandag d. 18. maj 2020 ca. kl. 21:30 var Bjarke Herman Christiansen på vej ned for at købe en durum.

Pludselig hører han to mænd råbe højt på den modsatte side af fortorvet. Han ser, at den ene mand får to knytnæveslag i hovedet af den anden, og at han ryger i fortorvet. Herefter tramper voldsmanden offeret to gange i hovedet.

Bjarke Herman Christiansen kaster sine varer og løber over vejen og kaster sig imellem de to mænd. Offerets ene side af hovedet var svulmet op, og hans øje var helt læderet. Voldsmanden får en truende adfærd over for Bjarke Herman Christiansen, inden han løber ind på et værtshus i nærheden.

Voldsmanden vender dog tilbage efter et stykke tid og er nu endnu mere truende over for Bjarke Herman Christiansen, og han står med den ene hånd i lommen og lader som om, han har en kniv. Pludselig giver han Bjarke Herman Christiansen et slag i hovedet. Bjarke Herman Christiansen får dog fat i kraven på ham og får lagt ham ned på jorden. Det lykkes voldsmanden at vride sig løs og løbe væk, da politiet ankommer.

Da politiet og ambulancen ankommer, får Bjarke Herman Christiansen at vide, at hvis offeret havde fået et slag mere i hovedet, havde der været stor risiko for, at han ikke ville have overlevet, og at Bjarke Herman Christiansen derfor havde reddet hans liv.

Voldsmanden var helt utilregnelig, på stoffer og farlig

Dermed gjorde det situationen ekstra farlig og svær for Bjarke Herman Christiansen.