Stiftet 1911

Carnegies Belønningsfond for Heltemod

Menu

Frank Ulrik Nøhr Andersen

Belønnet med 5.000 kr.

Søndag d. 13. marts 2022 ca. kl. 21:30

Frank U. N. Andersens kone kom denne aften kørende forbi et stråtækt hus, hvor hun kunne se at der var ild i rygningen på huset. Hun kørte hurtigt til sin bopæl hvor hun fik fat i sin mand Frank. De kørte hurtig tilbage til det brændende hus i deres bil.

Da de kom til vejen som førte op til huset, kunne de se, at der var ild i taget, hvorfor der blev ringet 112.

Frank løb hen til huset. Fremme ved brandstedet kunne han se, at der var åben ild i rygningen, og ilden var ved at brede sig ned langs stråtaget. Frank råbte og forsøgte at banke beboerne op da han var ret sikker på at der var nogen hjemme, idet beboernes bil stod i indkørslen.

Der var ingen som reagerede. Frank fandt en uaflåst dør, og undersøgte stueetagen, alt imens han råbte for at få fat i beboerne. Der var ikke røg eller ild i stueetagen.

Frank fortsatte op på 1. salen, hvor han undersøgte et værelse, hvor beboerne ikke var, et andet værelse fandt han beboerne liggende i dyb søvn. Frank råbte op, og fik med besvær vækket beboerne. Han fik beboerne op af sengen og de skyndte sig at komme mod udgangsdøren. Undervejs faldt en af beboerne om, muligt grundet chok. Frank fik hjulpet begge beboere i sikkerhed udenfor huset.

Franks resolutte og hurtige indgriben var formentlig årsag til at beboerne kom ud at deres brændende hus med livet i behold.