Stiftet 1911

Carnegies Belønningsfond for Heltemod

Menu

Marcus Krogh Madsen & Robin Hansen Møllerskov

Belønnet med hver 15.000 kr.

Tirsdag d. 22. juni 2021 ca. kl. 15:00

Marcus Krogh Madsen og Robin Hansen Møllerskov var i gang med at tømme en tidligere sunket båd for vand på Faaborg havn, da en personbil med en ældre mand pludselig kørte i havnen.

Robin og Marcus løb straks hen til stedet, hvor bilen var begyndt at synke, og de blev opmærksomme på, at der tilsyneladende sad en bevidstløs person på førersædet. De sprang begge straks i vandet og forsøgte forgæves at få bilens fordør op, hvilket ikke lykkedes.

Herefter svømmede de om til bagdøren, som de fik åbnet. Personen der sad i personbilen var helt passiv og muligvis bevidstløs. Robin svømmede ind i bilen og fik selen af manden og trak ham om på bagsædet, imens Marcus holdt døren, og sammen kunne de bjærge manden ud af bilen og op på land, hvor manden kom til bevidsthed. Manden blev hentet af en ambulance og kørt til Svendborg sygehus.

Robin og Macus har udført en redningshandling, hvor de begge, men i særdeleshed Robin Hansen Møllerskov , som svømmede ind i bilen, bragte sig selv i fare. De reddede ved deres snarrådige og beslutsomme handling et menneskeliv.